مناظره انتخاباتی 2 فعال سیاسی

ساخت وبلاگ

فتاحیان:باید فرصت به چهره‌های جدید بدهیم/ عبدی: هیچ کاندیدایی «بدون دلیل» ردصلاحیت نشده است/

ایسنا/کرمانشاه ایران حالا در آستانه برگزاری انتخاباتی دیگر قرار دارد، انتخاباتی که به اذعان بسیاری از مهمترین و حساس ترین انتخابات در عمر بیش از ۴۰ ساله انقلاب محسوب می شود. انتخاباتی که در شرایط ویژه منطقه قرار است برگزار شود و میزان مشارکت مردمان در آن نقش مهمی در اقتدار ایران در منطقه و جهان خواهد داشت.

به گزارش ایسنا، امروز کشور با مشکلات بسیاری بویژه در حوزه اقتصاد مواجه است، اما حل این مشکلات از طریق صندوق‌های رای و شرکت گسترده در انتخابات امکانپذیر است. البته این میان انتخاب نمایندگان توانمند از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و مردم باید انتخاب براساس ملاک های قومی و قبیله‌ای را کنار گذاشته و براساس برنامه ها و سوابق کاندیداها، به افرادی رای دهند که بتوانند گره گشای مشکلات کشور باشند.

با توجه به اهمیت مشارکت حداکثری در انتخابات، دو تن از فعالین سیاسی استان کرمانشاه با دو دیدگاه متفاوت سیاسی در مناظره‌ای در دفتر ایسنا در کرمانشاه شرکت کرده و به بررسی موضوعات مرتبط با انتخابات مجلس شورای اسلامی پرداختند. «اکبر عبدی» دبیر حزب موتلفه استان کرمانشاه و «مهدی فتاحیان» دبیر حزب ندای ایرانیان در این مناظره به تشریح ضرورت شرکت در انتخابات و وجود بسترهای لازم برای یک رقابت مطلوب و مشارکت حداکثری پرداختند.

در این مناظره با طرح هر سوال، پنج دقیقه زمان برای پاسخگویی به هر یک از طرفین اختصاص داده شد.

ضرورت شرکت در این دوره انتخابات چیست؟

اکبر عبدی:

قطعا امروز کشور با مشکلات متعددی بویژه در حوزه اقتصاد مواجه است اما نباید از دو چیز غافل بود یکی دستاوردهایی که تاکنون داشته ایم و یکی ریشه اصلی این مشکلات.

درحال حاضر ایران پیشرفت های بی نظیری در حوزه های مختلف دفاعی، علمی، پزشکی و ... به دست آورده است و دست بالا را در منطقه دارد و اگر بگویم قدرت بلامنازع منطقه هستیم گزاف نگفته ایم.

قطعا این پیشرفت ها هیچ گاه به مزاق دشمنان ما که سعی در غارت و نابودی این مملکت داشته اند خوش نیامنده و برای همین از هیچ دشمنی کوتاهی نکرده و هیچ گاه بیکار ننشسته اند و انواع توطئه ها و تحریم ها را علیه این ملت اعمال کرده اند و بخشی از همین مشکلات هم ناشی از همین تحریم ها و توطئه هاست.

دشمنان ما به هر دسیسه ای که بتواند میان مردم و نظام فاصله انداخته و مردم را از حمایت و پشتیبانی نظام و انقلاب دلسرد کنند چنگ زده اند که تحریم های سنگین اقتصادی برای افزایش فشار اقتصادی بر مردم از جمله آنهاست.

دشمن به خوبی پی به ریشه قدرت نظام و انقلاب برده است و می داند ریشه این قدرت در قدرت مردم است و برای همین از هیچ گونه سم پاشی و فعالیتی در این زمینه دریغ نمی کند و همواره در آستانه انتخابات از ابزار رسانه‌ای قدرتمند خود برای سم پاشی و انگشت گذاشتن روی مشکلات و حقیر شمردن پیشرفت‌هایی که خودشان بهتر از هرکسی اهمیت آن را می‌دانند دریغ نمی‌کنند.

وقتی دشمنان می‌بینند مردم دست از انقلاب و نظامشان و استقلالی که به دست آورده‌اند نمی‌کشند سال به سال تحریم‌ها را افزایش داده و فشارها را بیشتر می‌کنند تا شاید روزنه امیدی ایجاد شود.

با توجه به شرایطی که منطقه دارد می‌بینیم که تسلیم در برابر این دشمنان یعنی نابودی، بنابراین اگر بخواهیم دسیسه‌های آن ها را خنثی کنیم باید پشت نظام و انقلابمان ایستادگی کرده و قدرت و پشتوانه آن را افزایش دهیم در کنار این موارد، آنچه که اهمیت انتخابات مجلس و ضرورت شرکت در این انتخابات را دوچندان می کند، جایگاهی است که خود مجلس در رفع مشکلات کشور دارد، اگر امروز با مشکل مواجه هستیم چاره آن انتخاب یک مجلس قوی، دلسوز و توانمند است و این مجلس قوی تنها از طریق مشارکت بالا و حضور در پای صندوق‌های رای شکل می‌گیرد

یک مجلس قوی است که می‌تواند قوانین گره گشا برای کشور مصوب کرده و با انتخاب دقیق وزرای دولت به تشکیل یک دولت قوی هم کمک کند، اگر ما افراد متخصص و کاردان را به مجلس بفرستیم قطعا راهکارهای تخصصی برای رفع مشکلات کشور ارائه می شود، بنابراین شرکت در انتخابات یک ضرورت اجتناب ناپذیر است.

مهدی فتاحیان، دبیر حزب ندای ایرانیان کرمانشاه

مهدی فتاحیان:

ضرورت شرکت در انتخابات یک موضوع غیرقابل انکار است، ما همه نظام را قبول داریم و پای کار نظام هستیم و این انتخابات هم اهمیت و ضرورت خود را دارد.

در ۲۲ بهمن ماه امسال هم دیدیم که مردم از سراسر کشور به خیابان ها آمدند و نشان دادند که پای کار نظام و انقلابشان هستند و همچنان بعد از ۴۵ سال نسبت به آرمان های انقلاب وفادارند، بنابراین هیچ کس نسبت به نظام و انقلاب و .. گلایه ندارد و گلایه ما تنها به گرانی‌ها و وضعیت اقتصادی است.

دولت قول هایی برای رفع مشکلات داده که قطعا با این مشارکت مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن مسئولیت دولتمردان سنگین‌تر می‌شود و امیدواریم به این وعده ها عمل کند. البته باید توجه داشت افرادی که در ۲۲ بهمن به خیابان آمدند و یا در دیگر عرصه‌ها از نظام و انقلاب دفاع می‌کنند، قرار نیست حتما هم‌فکر و هم دیدگاه ما باشند. در بین این اقشار افرادی با دیدگاه‌های مختلف حضور دارند، اما نظام را تایید می‌کنند و ما باید به این تفاوت‌ها احترام بگذاریم.

در انتخابات پیش رو هم اگر بخشی از اصلاح طلبان به بحث انتخابات ورود می‌کنیم به دنبال روزنه گشایی هستیم و هنوز امید داریم که اتفاقات خوبی بیفتد. البته نباید دست و پای طرف را ببندیم و بگوییم برو به میدان. باید احترام بگذاریم به هر تفکری که در چارچوب نظام شکل گرفته است.

قطعا هیچ نظامی جریان متخاصم را برنمی‌تابد، اما ما جریان متخاصم نیستیم و تنها متفاوت فکر می کنیم و دیدگاه متفاوتی داریم که بسیار هم خوب است.

با توجه به تایید صلاحیت بیش از ۱۵ هزار کاندیدا، زمینه برای برگزاری انتخابات رقابتی فراهم است؟

اکبر عبدی:

رقابت در هر انتخاباتی لازم است و در این دوره ۷۵ درصد کاندیداها تایید صلاحیت شده‌اند که عدد بالایی محسوب می‌شود و این عدد تایید صلاحیت‌ها به قدری بالا هست که از هر حزب و گروه در انتخابات حضور داشته باشند.

از هم اکنون هم محافل انتخاباتی حسابی گرم شده و همه به جنب و جوش افتاده‌اند و از همین الان رقابت‌ها بسیار تشدید شده است و قطعا با شروع رسمی تبلیغات، فضای رقابتی هم تشدید می شود.

خوشبختانه ظاهر امر نشان از یک رقابت پرشور دارد و بسیار امیدواریم که مردمی که ۲۲ بهمن با آن حضور پرشور به خیابان آمدند، یازدهم اسفند هم در پای صندوق های رای هم حضور پرشوری داشته باشند.

مهدی فتاحیان:

معتقدم فضا اصلا رقابتی نبوده از جریان اصلاح طلبی کسانی در استان تایید صلاحیت شدند که تنها رزومه اصلاح طلبی آنها مدیریت در دولت روحانی بوده است. در کل کشور هم فقط ۳۵ داوطلب حاضرند پرچم اصلاح طلبی را بلند کنند که تنها یکی از آنها در استان کرمانشاه است و سهم استان ما تنها یک کاندیدای اصلاح طلب است.

زمینه مشارکت حداکثری در انتخابات پیش رو وجود دارد؟

اکبر عبدی:

مشکلات هست و کسی منکر آن نیست، اما ریشه بسیاری از این مشکلات به دشمنی‌ها و تحریم‌ها و فشارهایی است که طی این چهار دهه بر کشور اعمال شده است.

اگر می‌خواهیم قوی تر شویم باید به این مسیر ادامه دهیم و با مشارکت حداکثری، قدرتمان را به رخ دنیا بکشیم. اعتقادم بر این است که مردم متوجه این حساسیت بویژه در شرایط فعلی منطقه هستند و قطعا در انتخابات اگر حضورشان حداکثری نباشد، حتما حضور قابل قبولی خواهند داشت.

تایید صلاحیت جمع کثیری از داوطلبان هم نشان می‌دهد که فضای برای یک انتخابات پرشور فراهم است و مشارکت خوبی را شاهد خواهیم بود.

مشارکت گسترده مردم در ۲۲ بهمن در تمام شهرها و روستاها هم نشان داد که مردم پای کار نظامشان هستند و مردم ما همواره متوجه این حساسیت بوده‌اند که اگر حضورشان کم رنگ شود دندانِ طمع دشمنان تیزتر می‌شود.

از طرفی همه می‌دانیم راه حل مشکلات با تغییر و از طریق انتخابات امکان پذیر است و لذا همه باید در پای صندوق‌های رای حاضر شویم.

مهدی فتاحیان:

امیدواریم مشارکت در این دوره بالا باشد. برآورد ما مشارکت ۴۰ تا ۵۰ درصدی است که مشارکت قابل قبولی در دنیا محسوب می‌شود و مشارکت پایینی نیست.

اما باید بدانیم که بسیاری استانهای ما با ملاک‌های قومی و قبیله‌ای رای می دهند. باید به چند شهر بزرگ کشور مانند تهران، مشهد، تبریز و اصفهان نگاه کنیم که عموما رای آنها سیاسی است و نه براساس ملاک‌های قومی و قبیله‌ای. همچنین باید به رای اولی‌ها هم نگاه کنیم که چند درصد پا به عرصه مشارکت می‌گذارند و چه میزان مشارکت دارند.

باید زمینه بازی در مجلس برای تمام فعالان سیاسی ایجاد شود، در آن صورت است که زمینه شکل گیری حضور گسترده مردم ایجاد خواهد شد.و اصول گرایان این را فهمیده‌اند که باید جلوی فعالیت جریان‌های خاص را بگیرند.

اکبر عبدی، دبیر حزب موتلفه کرمانشاه

چگونه انتخاب کنیم؟

اکبر عبدی:

یکی از کارکردهای انتخابات کارکرد اصلاحی است. اگر از وضعیت موجود گلایه داریم، یعنی انتخاب اشتباهی داشته‌ایم و افرادی که در گذشته انتخاب کرده‌ایم توانایی لازم را نداشته اند و نیاز است با انتخاب افراد جدید و توانمند این روند اصلاح شود.

بسیاری از مشکلاتی که امروز در کشور با آن مواجه هستیم ناشی از انتخاب اشتباهی است که در گذشته داشته‌ایم، بنابراین باید در هر انتخابات دقت کنیم که فرد دلسوز، متعهد، متخصص و توانمند را انتخاب کنیم.

همه باید بدانیم که سرنوشت هر جامعه در دستان مردم همان جامعه است و دموکراسی و انتخابات هم حرف اول را می زند و انعکاس دهنده نظر همگان است. بنابراین اگر خواهان رفع مشکلات و تغییر وضعیت هستیم باید در انتخابات شرکت کنیم.

باید دقت کنیم کار نماینده حساس است و توانایی خاصی می طلبد و باید تمام شاخص ها و ملاک ها را لحاظ کنیم و بعد دست به انتخاب بزنیم.

مهدی فتاحیان:

معتقدم مجلس یازدهم عملکرد مناسبی نداشته است. این مجلس در نظارت و برخورد با تخلفات هم عملکرد قابل قبولی نداشت. در برخی مسائل شاهد بودیم که موضع گیری مناسبی از سوی مجلس صورت نگرفت.

نمایندگان استان هم عملکرد خوبی نداشتند و در روند توسعه استان نقشی نداشته‌اند. معتقدم باید فرصت به افراد دیگری داده شود تا به میدان بیایند.

جمع بندی پایانی:

اکبر عبدی:

هر مشکلی که امروز در جامعه داریم گره‌ای از آن به بیرون می رسد. بخش زیادی از مشکلات اقتصادی ناشی از تحریم ها می باشد و تنها راه این است که برای برداشتن تحریم‌ها قوی‌تر شویم و راه این قوی‌تر شدن داشتن مجلس قوی است، بنابراین باید با شرکت در انتخابات مجلس قوی شکل دهیم.

برخی از رد صلاحیت بخشی از کاندیداها گلایه می کنند، درحالیکه دلیل رد صلاحیت ها مکتوب به آنها اعلام شده و می توانند خودشان اعلام کنند به چه دلیل ردشده‌اند. اگر کسی مشکلی داشته به خود فرد اعلام شده و هیچکس به دلیل مسائل سیاسی رد نشده است. اگر کسی به دلیل مشکلی که داشته رد صلاحیت شده نمی تواند به مسائل سیاسی ربط دهد و بگوید چون فلانی با فساد مبارزه کرده و افشاگری کرده رد صلاحیت شده است. این آقایان می‌توانند دلیل رد صلاحیت خود را که مکتوب به آنها اعلام شده، عنوان کنند.

هم رد صلاحیت شده اصولگرا داریم و هم اصلاح طلب و هیچکس بدون دلیل مستند رد نشده است. همانطور که در تمام دنیا برای شرکت در انتخابات فیلتر هست در ایران هم هست. مگر می‌توان بدون تحقیق و بررسی به هرکسی اجازه داد کاندیدا شود، این میان نظام با هیچ کس عقد اخوت نبسته و خودی و غیرخودی نداریم. هرکس مشکل مستند داشته رد می شود و ۷۵ درصد که مشکل مستند نداشته اند تایید صلاحیت شده اند.

به ارزیابی و عملکرد شورای نگهبان نمره ۲۰ می دهیم، چرا که ۷۵ درصد تایید صلاحیت شده اند و آن ۲۵ درصد هم که تایید نشده اند در بینشان هم اصولگرا بوده و هم اصلاح طلب.

مهدی فتاحیان:

سخن من در این بخش با مردم است. ما قرار است برای چهار سال آینده تصمیم بگیریم و هر فردی که انتخاب می کنیم بر سرنوشت چهار سال آینده ما اثرگذار است. اگر افرادی در گذشته انتخاب شده و عملکرد قابل قبولی نداشته اند، انتخاب دوباره آنها منطقی نیست. باید فرصت را برای حضور چهره های جدید فراهم کنیم.

ما در استانی قومی و عشیره‌ای هستیم و زیبایی استان ما هم به همین است، اما باید برای انتخابات این قومی و عشیره ای بودن را کنار گذاشته و انتخاب درست داشته باشیم. برای یک انتخاب درست باید به نگاه سیاسی او دقت کنیم. در کشور بحث سیاسی مظلوم واقع شده و این درحالیست که سیاست جایگاه مهمی دارد.

ریحان نیوز کرمانشاه...
ما را در سایت ریحان نیوز کرمانشاه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : akbarabdia بازدید : 19 تاريخ : پنجشنبه 10 اسفند 1402 ساعت: 20:00